Pagina's

zondag 18 september 2016

Mijn Zwangerschap


In mijn Element

Bij aanvang van week 5 liet de zwangerschapstest een positieve uitslag zien: Hoera, ik ben zwanger! Een bijzonder vreugdevolle ontdekking waar ik erg naar verlangde…

Daar was zij dan: de wens in uitvoering: 43 jaar en zwanger van mijn eerste kindje, wauw! En dat hadden we nog snel gedaan, mijn lief en ik; in een half jaar een zogeheten “spontane zwangerschap” (“Nou ja, spontáán…”, voegde mijn wederhelft er protesterend aan toe).

Zwanger-zijn voelde heel bijzonder en ik volgde aandachtig alle ontwikkelingen. Het was een intense en fijne beleving. Weken en maanden gingen voorbij en het kalme, krachtige en gelukkige gevoel zette door. Dagelijks was ik actief, had inspiratie en zin in allerlei bezigheden, en ook rustte ik regelmatig. Ik voelde me in balans. Mijn lichaam paste zich gestaag aan al de veranderingen aan.  

De zwangerschap verliep kortom bijzonder goed voor zowel mijzelf als het kindje. Hij groeide uit tot een mooie en gezonde baby. Alles ging naar wens. Ik straalde en was gewoonweg in mijn element!